Dit is geen dagboek is een muziektheatervoorstelling naar het populaire jeugdboek van Erna Sassen; een ontroerend verhaal waarin de 16 jarige Boudewijn zich uit een depressie worstelt.

Als Boudewijn vier jaar na de zelfmoord van zijn moeder dagenlang in bed blijft liggen, geeft zijn vader hem ten einde raad een stapel cd’s en een leeg schrift: “als je niet elke dag iets in het schrift schrijft en minimaal naar 1 CD luistert laat ik je opnemen in een psychiatrische inrichting.”

Met tegenzin kladdert Boudewijn ‘Dit is geen dagboek’ voorin het schrift en zet zich aan zijn taak. Hij is op aandoenlijke wijze grof, direct en meedogenloos fel, want hij is verdrietig, kwaad en in de steek gelaten. Hij maakt ruzie met zijn vader, vindt troost bij zijn 6 jarige zusje Pluis, worstelt zich door school, en wordt verliefd op Pauline. Maar als Pualine te dicht bij komt maakt hij een eind aan hun samenzijn. Uiteindelijk lukt het hem zijn werkelijke gevoelens voor zijn moeder te erkennen en opnieuw contact te maken met de wereld. Hij beseft dat hij het probleem met Pauline moet oplossen.

(Klassieke) Muziek speelt een belangrijke rol in deze voorstelling, de gehele tekst is op muziek gezet van o.a. Beethoven, Bruckner, Adams en Glass, waardoor de emotionele rollercoaster waar Boudewijn in zit direct voelbaar is.

Tekst: Erna Sassen

Regie en bewerking: Aike Dirkzwager

Spel: Rene Groothof en Daniel Cornelissen

Animaties: Eva van Alphen

Met muziek van: Beethoven, Ives, Bruckner, JacobTV, John Adams en Philip Glass.